Go4Vitality

Lifestyle Coach. Nutrition Physical activity Relaxation Social environment

Ga voor Gezonde Groenten

Groenten en een gezond voedingspatroon gaan hand in hand. Groenten zijn een bron van vezels, complexe koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze passen prima in een laag-calorisch menu of in een menu voor mensen met een hoog cholesterol- of glucosegehalte of hoge bloeddruk. Maar naast de gezonde voedingsstoffen bieden ze ook een variatie aan smaak en kleur en prikkelen ze de zintuigen.

Het aanbod van groenten is enorm. Je kan kiezen voor lokale, seizoensgebonden groenten of voor exotische buitenlandse groenten. Je kan ze rauw, gekookt, gewokt, gestoomd eten, of uit de oven. Je koopt ze vers op de markt, voorgesneden, in blik, in glas of uit de diepvries. Keuze in overvloed.

Het kookboek Ga voor Gezonden Groenten helpt je om variatie aan te brengen in je dagelijks gebruik van groenten. Vijftig simpele recepten met bekende en onbekende groenten. Veelal kleine aanpassingen die dezelfde groenten verrassend en anders doen smaken. Niet te moeilijk, vaak te bereiden met ingrediënten die toch al in huis zijn.

Verrassende weetjes en recepten

Naast een recept krijg je ook elke keer leuke weetjes over een groente-onderwerp. Waarom zijn vezels zo belangrijk? Is het koolraap of koolrabi? Hoe gezond is spinazie?

Geen uitgebreide wetenschappelijke artikelen, wel leuke feiten en praktische adviezen. Lees een voorbeeld van een recept Koolrabi met ham en appel.

Jarenlang zijn deze 50 recepten verzonden als Nieuwsbrief. Ik ben gestopt met het schrijven van nieuwe Nieuwsbrieven. Nu kun je de recepten terugvinden in het kookboek.

De kosten van het kookboek zijn 12,50 euro (inclusief portokosten). Indien je het kookboek Ga voor Gezonden Groenten wilt ontvangen, stuur een mailtje naar info@go4vitality.com en ik stuur je een exemplaar op. Het bedrag kun je overmaken op banknummer BE07 3630 8631 3266, o.v.v. 'Kookboek Ga voor Gezonde Groenten'.